Bierdoppenfestival editie 2015

Na maanden van voorbereiding, vergaderen, overleggen, administratie bijwerken, bandje scouten, nog meer overleggen is het dan zo ver; Editie 4 van het Bierdoppenfestival staat voor de deur.

In tegenstelling tot andere jaren, gaan we dit jaar voor het eerst een week voor het festival al ‘dopjes inzameling’ houden. Elk jaar komen er meer dopjes, op nog ludiekere manieren gebracht en het lukt niet meer om op zaterdag een festivalterrein op te bouwen en ook nog vele duizenden kilo’s bierdopjes in te zamelen.

Wederom hebben we kippenvel, luisteren we met een lach en een traan naar de ontroerende verhalen die achter sommige ‘inzamelaars’ schuil gaat, staan we ENORM versteld van de hoeveelheden bierdopjes die gebracht worden door jong, oud, bekend en onbekend en genieten we weer volop.

In de laatste week voor het festival is het warm, heel erg warm. Alle records worden verbroken en we hebben te maken met een heuse hittegolf in Nederland.
Wederom vergaderen want we krijgen een heus ‘Hitte protocol’ van de gemeente. Extra water, frisdrank en ijsjes worden ingeslagen en we zorgen voor verkoeling met sproeiers in de tuin en gaan op zoek naar schaduwdoeken zodat iedereen uit de zon kan staan.
Het ‘gonst’ ondertussen van de geruchte in Someren, zou de Kennedymars wel doorgaan met deze hitte....... Woensdag 1 juli wordt in overleg met de GGD, Brandweer en Gemeente Someren besloten dat de Kennedymars zal worden ingekort. In plaats van 80 km. zal er een tocht van maar 50 km. worden gelopen en de alle lopers moeten voor 12.00 uur zondag binnen zijn. Ook Rondje Someren zal ingekort worden van 40 naar 20 km. Een wijs en goed besluit vinden wij, maar dat betekent natuurlijk ook iets voor ons.

Wederom vergaderen dus…….. We passen ons programma een beetje aan, zaterdag gaat het festivalterrein gewoon open om 20.00 uur en sluiten we af om 1.30 uur.
Zondag besluiten we om het terrein eerder open te doen, namelijk al om 9.30 uur. Waar normaal gesproken de meeste lopers tussen 12.00 en 16.00 uur de Schans passeren, moeten alle lopers nu al om 12.00 uur in het dorp zijn.
We nemen contact op met onze bandjes en na een beetje passen en meten lukt het om ons programma aan te passen. Het komt allemaal goed!!!

Zaterdagavond 20.00 uur barst ons festival los met DC Dedley’s. Daarna kunnen we genieten van de covers van No Way Out en Jam Pilots sluiten het festival spectaculair af!
Zanger van de Jam Pilots, Joost Geelen, is al vanaf het eerste festival aanwezig. In verschillende samenstellingen, maar ook nu is hij dus weer van de partij!

Na voor sommige een zeer korte en warm nacht, zijn we vroeg uit de veren. Festivalterrein eerder open, betekend natuurlijk ook eerder ontbijten voor de campinggasten. Er komen al flink wat lopers langs en na een heerlijk broodje met gebakken ei, bacon en een kopje koffie, knapt iedereen langzaam maar zeker op.

Dag 2 begint met een optreden van Two of the Vitals, afgewisseld met een optreden van Jannick en Evelien en weer een sessie van Two of the Vitals. Vanwege gezondheidsproblemen kunnen de Feliciano’s helaas niet aanwezig zijn, maar zij zorgen voor een vervanger: The Rumble Rouser.
Helemaal fantastisch dat zij op zo’n korte termijn bij ons kunnen komen en ze zetten een geweldig optreden neer!

Dan is het de beurt aan onze vrienden van ‘Plakband’.  Vorig jaar hadden zij de ‘ontdankbare’ taak om tijdens de WK voetbalwedstijd van het Nederlands elftal te spelen. Ondanks alles maakte zij er toen al een fantastisch feest van en we hebben meteen afgesproken dat zij dit jaar het festival zouden mogen sluiten.
Toeval of niet, maar de mannen van Plakband organiseren zelf ook een festival, Kuylkamp in Son en Breugel.
Eduard en Marius zijn daar afgelopen jaar het hele weekend geweest en heus ingewijd in de ‘Kuylkamp-familie’.
En laten we eerlijk zijn…… Deze mannen weten er wel een ENORM feest van te maken. Ondanks de hitte staat iedereen te dansen, swingen en zingen. Het is een groot feest!

Het begint langzaam maar zeker nogal hard te waaien. Verschillende mensen houden de partytenten vast, enkele schaduwdoeken waaien los maar de rest van de bezoekers feest onverstoorbaar door. Helaas voorspelt de buienradar op de telefoons niet al te veel goeds en we besluiten dan ook om 17.00 uur dat het de hoogte tijd is om af te sluiten en met ‘geweld’ alles op te gaan ruimen……. Er komen enorme zwarte wolken in een heel rap tempo richting ons festivalterrein.

Onvoorstelbaar, wederom…….. Vele handjes maken licht werk en vanuit alle kanten wordt er mee opgeruimd! Ladders komen tevoorschijn om vlaggen, lampjes en spandoeken uit de bomen te halen, lege flesjes worden opgehaald, tafels afgepoetst en opgeruimd, flessen gesorteerd en in een recordtijd worden partytenten opgeruimd. Binnen ruim 3 kwartier is bijna alles opgeruimd en valt er inderdaad een hele flinke regen en onweersbui. De laatste partytent en de podiumwagen zorgen voor beschutting en om 18.30 uur is alles opgeruimd, de regen trekt weg en met de organisatie en een heleboel ‘helpende handjes’ genieten we van een welverdiende borrel.

Na een fantastisch festival weekend en een zaterdag ‘bierdopjes-inzameldag’ hebben we wederom een record verbroken……. Er worden maar liefst 18.500 kilogram bierdoppen ingezameld! We zijn trots, heel trots…… Wat begon als een ‘geintje’ is uitgelopen op een enorme inzamelingsactie in Someren en verre omstreken.

In totaal schenken we dit jaar € 12.500,-- aan goede doelen. Natuurlijk gaat er weer een fantastisch bedrag naar KiKa namelijk €9000,--. Er gaat €3250,-- naar het Inloophuis Midden Brabant en natuurlijk ging er ook weer geld naar ons ‘Bierdoppenkindje’ Luis-fernando Ortiz Serrano uit Bolivia.

Het was weer een fantastisch festival!

Bierdoppenfestival 2015

Bierdoppenfestival 2015

Bierdoppenfestival 2015

Bierdoppenfestival 2015

Bierdoppenfestival 2015

Bierdoppenfestival 2015

Bierdoppenfestival 2015

Bierdoppenfestival 2015

Bierdoppenfestival 2015

Bierdoppenfestival 2015

Bierdoppenfestival 2015

Bierdoppenfestival 2015

Bierdoppenfestival 2015

Bierdoppenfestival 2015

Bierdoppenfestival 2015

Bierdoppenfestival 2015

Bierdoppenfestival 2015

Bierdoppenfestival 2015

Bierdoppenfestival 2015

Bierdoppenfestival 2015

Bierdoppenfestival 2015

Bierdoppenfestival 2015

Bierdoppenfestival 2015

Bierdoppenfestival 2015

Bierdoppenfestival 2015

Bierdoppenfestival 2015


Bierdoppenfestival ook op social media

© 2016 Bierdoppenfestival